Obsah fóra Věřící maminky Věřící maminky
Diskusní fórum, povídání a rady (nejen) pro maminky, které vedou děti k víře v Boha

NápovědaNápověda   Seznam uživatelůSeznam uživatelů  RegistraceRegistrace 
 Diskuse na RodiněRodina.cz   Deníky na RodiněDeníky (Rodina)   Biblenet.czBiblenet.cz   Bible on-line (Dům Bible)Bible on-line   Předpověď počasíPočasí 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak "řešíte" děti v kostele?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Věřící maminky -> ...maminky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jarub

Děti: David 04 + Janička 06

PříspěvekZaslal: 18. duben 2008 15:56    Předmět: Citovat

Znamená to, že křtíte děti až poté, co se pro to samy rozhodnou?
Ano, děti křtíme až po jejich rozhodnutí pro Boha. Křtíme ponořením, je to i docela legrace Laughing
evidlo

Děti: Soňa 88, Dominik 89, Veronika 92, Patrik 03

PříspěvekZaslal: 19. duben 2008 14:37    Předmět: Citovat

Ahoj Jarub,
jak dlouho už jdi v KS Jeseník? Manžel tam před 6 lety kázal, tak jestli si ho náhodou nepamatuješ Razz ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail: samaria (zavináč) iol (tečka) cz
jarub

Děti: David 04 + Janička 06

PříspěvekZaslal: 19. duben 2008 14:54    Předmět: Citovat

Do KS chodím už skoro 9 let. Zezačátku jsem chodila spíš na návštěvu Laughing . Před šesti lety jsem chodila ještě do práce (pracovala jsem jako recepční v lázních) a mívala nedělní směny, tak jsme se mohli minout Crying or Very sad. Navíc mám děsnou paměť Embarassed , takže fakt nevím. když přihodíš fotku, třeba si vzpomenu Laughing
evidlo

Děti: Soňa 88, Dominik 89, Veronika 92, Patrik 03

PříspěvekZaslal: 19. duben 2008 16:07    Předmět: Citovat

tak fotky sem dávat neumím...a stejně tehdy asi vypadal trochu jinak Twisted Evil
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail: samaria (zavináč) iol (tečka) cz
Dračí mamka

Děti: Kris 99, Radoš 01, Mates 06, Vojta 08

PříspěvekZaslal: 12. červenec 2010 17:39    Předmět: děti v kostele Citovat

Ahoj, toto téma už dlouho spí, ale moc mi pomohly rady a postřehy.
Naši kluci totiž v kostele hodně zlobili. Včera jsem s sebou vzala jídlo a byli úplně mílioví..i jáhen je chválil /moc dobře je zná z katechismu, jezdí totiž k nám domů/. Tak jsem ráda, že to funguje Very Happy a mooocinky děkuji
charlenka

Děti: bezdětná

PříspěvekZaslal: 14. červenec 2010 19:40    Předmět: Citovat

Gianna napsal(a):
Světla napsal(a):
otec Jan se usmál a povídá: no není to nádhera ,jsme tady shromážděni od kočárku po hrob.... Very Happy Very Happy Very Happy Babičky se rozesmály a venku mi nikdo nic neřekl. Laughing

Paráda! angel8 Kéž by takových moudrých farářů bylo víc.....třeba by pak i ubylo těch (laiků), kterým jsou děti v kostele trnem v oku.....i když jsem se zatím s nikým takovým Bohu díky nesetkala.

Slyšela jsem před časem moc pěknou hlášku: "V kostele/sboru, ve kterém nepláčou děti, by měli plakat dospělí."
(tj. ve smyslu, že je dobře, že děti v církvi jsou a je o nich vědět - je to lepší, než když je to církev bez dětí - nemají komu předávat svoji víru .. )
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Dzana

Děti: Kryštof Antonín (07/08)

PříspěvekZaslal: 14. červenec 2010 23:17    Předmět: Citovat

Jojo, před rokem jsem byla na poutní mši (jelikož bylo kulaté výročí, celebroval tehdejší arcibiskup Vlk) a byl docela vtipný, když pochválil, kolik je ve farnosti dětí. S tím, že křesťané mají být na mši aktivní, což ty děti splňují perfektně. Takhle nějak to říkal. Laughing

Ale je fakt, že ta farnost je snad pro děti jako stvořená. Dělají se normální mše (přiznám se, že já dětské nerada - než mě začnete kamenovat, asi 10 let jsem na nich sloužila zpěvem) a přitom děti jsou v pohodě a vydrží. On ten kostel sám o sobě je snad přívětivý, dá se kdyžtak jít do chodby a od jara pak po mši ven na písek, houpačku... Very Happy
Jelikož tam opět sloužíme hudebně, tak jsme v koutě před oltářem a Kryštof si tam s oblibou zaleze k oknu, tam se usadí, obvykle nasnídá Embarassed (ale jinak to nejde a ve dvou letech snad ještě nárok má) anebo jde obrážet muzikanty a užívá si hudbu, kterou má rád. Pravda, naposledy prý manželovi při dvou skladbách držel struny na kytaře Laughing

Jinak se přiznám, že patřím k té sortě lidí, která se snaží nedávat dětem do kostela příliš rozptylovadel (hračky například). Nosili jsme jednoho pajduláka jeden čas, ale teď už to vůbec není třeba. Prostě dítě se tak snaží zabavit jinak, je tam dost dění samo o sobě., Třeba ty písničky. Wink Ale každé dítě je jiné, samozřejmě, a hlavně každý kostel a farnost je jiná.
Jazz

Děti: Jakub 1992, Katka 1996, Magda 1998

PříspěvekZaslal: 15. červenec 2010 18:58    Předmět: Citovat

jo to jsem se snažila taky,nebrat tam toho moc,jenom třeba knížku,misálek(než se okoukal), nebo jednu hračku co nevydává zvuky
k jídlu jenom pití,a nanejvýš rohlík(kdyby mě naše nejmladší obvinila že "ji tam nechám umřít hlady" ať je jí čím zacpat pusa)
taky si myslím že se můžou zabavit tím děním v kostele,nebo se naučit být chvíli zticha i když je to zrovna nebaví,

teď už řeším jen to aby tam vůbec chtěli jít Very Happy
Světla

Děti: Honzík,Kubík,Eliška

PříspěvekZaslal: 19. červenec 2010 17:33    Předmět: Citovat

Taky jme měli u nás nedávno (jako zástup)pana faráře, který když viděl nerudné pohledy babiček na vrtící se a švitořící dítka pronesl nádhernou větu:"RADĚJI AŤ MI PO KOSTELE LÍTAJÍ DĚTI NEŽ HOLUBI."Smile
Jazz

Děti: Jakub 1992, Katka 1996, Magda 1998

PříspěvekZaslal: 19. červenec 2010 17:45    Předmět: Citovat

Applause hezké
Dračí mamka

Děti: Kris 99, Radoš 01, Mates 06, Vojta 08

PříspěvekZaslal: 19. červenec 2010 18:04    Předmět: Světlo, Citovat

to je hezké .o)
u nás jsou taky nerudní...
oddTom

Děti: Matýsek 2004, Igík 2006, Líza 2008

PříspěvekZaslal: 21. červenec 2010 19:11    Předmět: Re: Světlo, Citovat

Dračí mamka napsal(a):
u nás jsou taky nerudní...

...holubi?
IlonaK2

Děti: Verunka 04, Ondrášek 07

PříspěvekZaslal: 11. srpen 2010 18:09    Předmět: Citovat

Všechno to jsou pěkné věty na téma dětí. Aktivita, holoubkové i pláč. Smile

Jdu si to někam okopírovat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ivča

PříspěvekZaslal: 27. srpen 2010 10:25    Předmět: Citovat

jarub napsal(a):
Znamená to, že křtíte děti až poté, co se pro to samy rozhodnou?
Ano, děti křtíme až po jejich rozhodnutí pro Boha. Křtíme ponořením, je to i docela legrace Laughing
A co když se pro Boha nerozhodnou? Co když před tím zemřou nepokřtěny? Byl přeci pokřtěn Kornelius nebo žalářník s celou rodinou, tedy i s dětmi. Nechte maličké přijíti ke mně.
Pokud dítě není pokřtěno, je pod mocí satana, pokud zemře, nepatří na Boha, je v limbu, kde netrpí.
Proto je v tradičním křestním obřadu před dveřmi kostela prováděn exorcismus, až poté může vstoupit do kostela. Děti při exorcismu dost pláčí, dodejť by ne.
Pod těžkým hříchem je povinnost křtít dítě do měsíce po narození.
Některé heretické sekty to pvšem dělají až v dospělosti...
oddTom

Děti: Matýsek 2004, Igík 2006, Líza 2008

PříspěvekZaslal: 27. srpen 2010 15:16    Předmět: Citovat

Ivča napsal(a):
Pod těžkým hříchem je povinnost křtít dítě do měsíce po narození.

A to se píše kde prosím pěkně.
Mysha

Děti: Anastázie03

PříspěvekZaslal: 27. srpen 2010 16:06    Předmět: Citovat

To by mě taky zajímalo. Cool

Naprosto mě fascinuje ta jistota, kdeže a jakže se po smrti které duši dostane jakého umístění a jak je striktně ošetřeno, která duše odkud na Boha patří či nepatří...a že pravdu má jen ten či onen Rolling Eyes .
Elena

Děti: Julie 10/08

PříspěvekZaslal: 27. srpen 2010 16:54    Předmět: Citovat

tohle vse mi pripomina Danta Alighieriho...halooo, lide, je ted jina doba!
Ovina

PříspěvekZaslal: 30. srpen 2010 16:14    Předmět: Citovat

Tý jo..... mě by zase zajímalo, kde se píše o limbu.
Co potom všichni ve Starém Zákoně? A třeba i svatý Josef? Chudáci, asi zůstanou v limbu. d'oh!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
marta

PříspěvekZaslal: 30. srpen 2010 17:59    Předmět: Citovat

Ovina napsal(a):
Tý jo..... mě by zase zajímalo, kde se píše o limbu.
Co potom všichni ve Starém Zákoně? A třeba i svatý Josef? Chudáci, asi zůstanou v limbu. d'oh!

Nedávno jsem četla titulek "Limbus je v limbu" Laughing , v katolické věrouce se o limbu psalo http://cs.wikipedia.org/wiki/Limbus_%28n%C3%A1bo%C5%BEenstv%C3%AD%29 , poslední změny jsem nezkoumala http://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=4884&webSSID=c559bcb8312d292460a651474512f6df .

(Starý zákon se "řeší" jinak, sv. Josef apod. vědomě hledali Hospodina/Dobro, toho novorozenci nejsou schopni, resp. nemáme jistotu, že toho schopni jsou.)
Ovina

PříspěvekZaslal: 30. srpen 2010 18:57    Předmět: Citovat

Marto no ano, dala jsi mi odkaz, kde se píše, že věrouka o limbu vznikla ve 13 století. V Bibli o limbu zmínka není. Proto nemám důvod se domnívat, že by nepokřtěné děti skončily v limbu, ale raději budu věřit v Milosrdenství Boží.
Co duše našich předků před Cyrilem a Metodějem? Taky jsou v limbu? Je to už po Kristu, ale ještě neměli šanci Ho poznat. Co množství lidí v zemích, kam misionáři ještě nepronikli? Pro mě je to nepřijatelná představa Boha, který by dopouštěl narození tolika duší a přitom jim nedal šanci být s ním po smrti v nebi.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Věřící maminky -> ...maminky Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 6 z 7

Přejdi na: