|
Věřící maminky Diskusní fórum, povídání a rady (nejen) pro maminky, které vedou děti k víře v Boha
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
jarub

Založen: 3.4.2008 Příspěvky: 199 Děti: David 04 + Janička 06
|
Zaslal: 18. duben 2008 15:56 Předmět: |
|
|
Znamená to, že křtíte děti až poté, co se pro to samy rozhodnou?
Ano, děti křtíme až po jejich rozhodnutí pro Boha. Křtíme ponořením, je to i docela legrace  _________________ Ž 34:2 Dobrořečit budu Hospodinu v každém čase, z úst mi bude znít vždy jeho chvála. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
evidlo

Založen: 4.1.2007 Příspěvky: 823 Děti: Soňa 88, Dominik 89, Veronika 92, Patrik 03
|
Zaslal: 19. duben 2008 14:37 Předmět: |
|
|
Ahoj Jarub,
jak dlouho už jdi v KS Jeseník? Manžel tam před 6 lety kázal, tak jestli si ho náhodou nepamatuješ ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jarub

Založen: 3.4.2008 Příspěvky: 199 Děti: David 04 + Janička 06
|
Zaslal: 19. duben 2008 14:54 Předmět: |
|
|
Do KS chodím už skoro 9 let. Zezačátku jsem chodila spíš na návštěvu . Před šesti lety jsem chodila ještě do práce (pracovala jsem jako recepční v lázních) a mívala nedělní směny, tak jsme se mohli minout . Navíc mám děsnou paměť , takže fakt nevím. když přihodíš fotku, třeba si vzpomenu  _________________ Ž 34:2 Dobrořečit budu Hospodinu v každém čase, z úst mi bude znít vždy jeho chvála. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
evidlo

Založen: 4.1.2007 Příspěvky: 823 Děti: Soňa 88, Dominik 89, Veronika 92, Patrik 03
|
Zaslal: 19. duben 2008 16:07 Předmět: |
|
|
tak fotky sem dávat neumím...a stejně tehdy asi vypadal trochu jinak  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dračí mamka
Založen: 11.4.2010 Příspěvky: 44 Děti: Kris 99, Radoš 01, Mates 06, Vojta 08
|
Zaslal: 12. červenec 2010 17:39 Předmět: děti v kostele |
|
|
Ahoj, toto téma už dlouho spí, ale moc mi pomohly rady a postřehy.
Naši kluci totiž v kostele hodně zlobili. Včera jsem s sebou vzala jídlo a byli úplně mílioví..i jáhen je chválil /moc dobře je zná z katechismu, jezdí totiž k nám domů/. Tak jsem ráda, že to funguje a mooocinky děkuji _________________ Jako laň dychtí po bystré vodě, tak dychtí duše má po tobě, Bože! (Ž 42,2) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
charlenka
|
Zaslal: 14. červenec 2010 19:40 Předmět: |
|
|
| Gianna napsal(a): | | Světla napsal(a): | otec Jan se usmál a povídá: no není to nádhera ,jsme tady shromážděni od kočárku po hrob.... Babičky se rozesmály a venku mi nikdo nic neřekl.  |
Paráda! Kéž by takových moudrých farářů bylo víc.....třeba by pak i ubylo těch (laiků), kterým jsou děti v kostele trnem v oku.....i když jsem se zatím s nikým takovým Bohu díky nesetkala. |
Slyšela jsem před časem moc pěknou hlášku: "V kostele/sboru, ve kterém nepláčou děti, by měli plakat dospělí."
(tj. ve smyslu, že je dobře, že děti v církvi jsou a je o nich vědět - je to lepší, než když je to církev bez dětí - nemají komu předávat svoji víru .. ) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dzana

Založen: 4.1.2007 Příspěvky: 2648 Děti: Kryštof Antonín (07/08)
|
Zaslal: 14. červenec 2010 23:17 Předmět: |
|
|
Jojo, před rokem jsem byla na poutní mši (jelikož bylo kulaté výročí, celebroval tehdejší arcibiskup Vlk) a byl docela vtipný, když pochválil, kolik je ve farnosti dětí. S tím, že křesťané mají být na mši aktivní, což ty děti splňují perfektně. Takhle nějak to říkal.
Ale je fakt, že ta farnost je snad pro děti jako stvořená. Dělají se normální mše (přiznám se, že já dětské nerada - než mě začnete kamenovat, asi 10 let jsem na nich sloužila zpěvem) a přitom děti jsou v pohodě a vydrží. On ten kostel sám o sobě je snad přívětivý, dá se kdyžtak jít do chodby a od jara pak po mši ven na písek, houpačku...
Jelikož tam opět sloužíme hudebně, tak jsme v koutě před oltářem a Kryštof si tam s oblibou zaleze k oknu, tam se usadí, obvykle nasnídá (ale jinak to nejde a ve dvou letech snad ještě nárok má) anebo jde obrážet muzikanty a užívá si hudbu, kterou má rád. Pravda, naposledy prý manželovi při dvou skladbách držel struny na kytaře
Jinak se přiznám, že patřím k té sortě lidí, která se snaží nedávat dětem do kostela příliš rozptylovadel (hračky například). Nosili jsme jednoho pajduláka jeden čas, ale teď už to vůbec není třeba. Prostě dítě se tak snaží zabavit jinak, je tam dost dění samo o sobě., Třeba ty písničky. Ale každé dítě je jiné, samozřejmě, a hlavně každý kostel a farnost je jiná. _________________ Scio me nihil scire. (Sokrates) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jazz

Založen: 24.6.2007 Příspěvky: 1767 Děti: Jakub 1992, Katka 1996, Magda 1998
|
Zaslal: 15. červenec 2010 18:58 Předmět: |
|
|
jo to jsem se snažila taky,nebrat tam toho moc,jenom třeba knížku,misálek(než se okoukal), nebo jednu hračku co nevydává zvuky
k jídlu jenom pití,a nanejvýš rohlík(kdyby mě naše nejmladší obvinila že "ji tam nechám umřít hlady" ať je jí čím zacpat pusa)
taky si myslím že se můžou zabavit tím děním v kostele,nebo se naučit být chvíli zticha i když je to zrovna nebaví,
teď už řeším jen to aby tam vůbec chtěli jít  _________________ 1.kor 1,21 Protože svět svou moudrostí nepoznal Boha v jeho moudrém díle, zalíbilo se Bohu spasit ty, kdo věří, bláznovskou zvěstí. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Světla
|
Zaslal: 19. červenec 2010 17:33 Předmět: |
|
|
Taky jme měli u nás nedávno (jako zástup)pana faráře, který když viděl nerudné pohledy babiček na vrtící se a švitořící dítka pronesl nádhernou větu:"RADĚJI AŤ MI PO KOSTELE LÍTAJÍ DĚTI NEŽ HOLUBI." _________________ Bůh slibuje bezpečné přistání,nikoliv klidný let. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jazz

Založen: 24.6.2007 Příspěvky: 1767 Děti: Jakub 1992, Katka 1996, Magda 1998
|
Zaslal: 19. červenec 2010 17:45 Předmět: |
|
|
hezké _________________ 1.kor 1,21 Protože svět svou moudrostí nepoznal Boha v jeho moudrém díle, zalíbilo se Bohu spasit ty, kdo věří, bláznovskou zvěstí. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dračí mamka
Založen: 11.4.2010 Příspěvky: 44 Děti: Kris 99, Radoš 01, Mates 06, Vojta 08
|
Zaslal: 19. červenec 2010 18:04 Předmět: Světlo, |
|
|
to je hezké .o)
u nás jsou taky nerudní... _________________ Jako laň dychtí po bystré vodě, tak dychtí duše má po tobě, Bože! (Ž 42,2) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
oddTom

Založen: 4.1.2007 Příspěvky: 5772 Děti: Matýsek 2004, Igík 2006, Líza 2008
|
Zaslal: 21. červenec 2010 19:11 Předmět: Re: Světlo, |
|
|
| Dračí mamka napsal(a): | | u nás jsou taky nerudní... |
...holubi? _________________ blembaly |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
IlonaK2

Založen: 5.1.2007 Příspěvky: 3173 Děti: Verunka 04, Ondrášek 07
|
Zaslal: 11. srpen 2010 18:09 Předmět: |
|
|
Všechno to jsou pěkné věty na téma dětí. Aktivita, holoubkové i pláč.
Jdu si to někam okopírovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ivča
|
Zaslal: 27. srpen 2010 10:25 Předmět: |
|
|
| jarub napsal(a): | Znamená to, že křtíte děti až poté, co se pro to samy rozhodnou?
Ano, děti křtíme až po jejich rozhodnutí pro Boha. Křtíme ponořením, je to i docela legrace  | A co když se pro Boha nerozhodnou? Co když před tím zemřou nepokřtěny? Byl přeci pokřtěn Kornelius nebo žalářník s celou rodinou, tedy i s dětmi. Nechte maličké přijíti ke mně.
Pokud dítě není pokřtěno, je pod mocí satana, pokud zemře, nepatří na Boha, je v limbu, kde netrpí.
Proto je v tradičním křestním obřadu před dveřmi kostela prováděn exorcismus, až poté může vstoupit do kostela. Děti při exorcismu dost pláčí, dodejť by ne.
Pod těžkým hříchem je povinnost křtít dítě do měsíce po narození.
Některé heretické sekty to pvšem dělají až v dospělosti... _________________ Ivka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
oddTom

Založen: 4.1.2007 Příspěvky: 5772 Děti: Matýsek 2004, Igík 2006, Líza 2008
|
Zaslal: 27. srpen 2010 15:16 Předmět: |
|
|
| Ivča napsal(a): | | Pod těžkým hříchem je povinnost křtít dítě do měsíce po narození. |
A to se píše kde prosím pěkně. _________________ blembaly |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mysha

|
Zaslal: 27. srpen 2010 16:06 Předmět: |
|
|
To by mě taky zajímalo.
Naprosto mě fascinuje ta jistota, kdeže a jakže se po smrti které duši dostane jakého umístění a jak je striktně ošetřeno, která duše odkud na Boha patří či nepatří...a že pravdu má jen ten či onen . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Elena

|
Zaslal: 27. srpen 2010 16:54 Předmět: |
|
|
| tohle vse mi pripomina Danta Alighieriho...halooo, lide, je ted jina doba! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ovina

|
Zaslal: 30. srpen 2010 16:14 Předmět: |
|
|
Tý jo..... mě by zase zajímalo, kde se píše o limbu.
Co potom všichni ve Starém Zákoně? A třeba i svatý Josef? Chudáci, asi zůstanou v limbu.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marta

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ovina

|
Zaslal: 30. srpen 2010 18:57 Předmět: |
|
|
Marto no ano, dala jsi mi odkaz, kde se píše, že věrouka o limbu vznikla ve 13 století. V Bibli o limbu zmínka není. Proto nemám důvod se domnívat, že by nepokřtěné děti skončily v limbu, ale raději budu věřit v Milosrdenství Boží.
Co duše našich předků před Cyrilem a Metodějem? Taky jsou v limbu? Je to už po Kristu, ale ještě neměli šanci Ho poznat. Co množství lidí v zemích, kam misionáři ještě nepronikli? Pro mě je to nepřijatelná představa Boha, který by dopouštěl narození tolika duší a přitom jim nedal šanci být s ním po smrti v nebi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|