Obsah fóra Věřící maminky Věřící maminky
Diskusní fórum, povídání a rady (nejen) pro maminky, které vedou děti k víře v Boha

NápovědaNápověda   Seznam uživatelůSeznam uživatelů  RegistraceRegistrace 
 Diskuse na RodiněRodina.cz   Deníky na RodiněDeníky (Rodina)   Biblenet.czBiblenet.cz   Bible on-line (Dům Bible)Bible on-line   Předpověď počasíPočasí 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

PLANÉ NEŠTOVICE
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Věřící maminky -> Zdraví a nemoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Maková panenka

Děti: Mája a Ája

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2009 19:01    Předmět: Citovat

Mumi, na kontrolu jsme měli jít za 10 dní, když jsme ve školce zjistili, že neštovice máme už i my, druhý den jsem šla s malým k doktorovi, protože se to PRÝ MÁ Rolling Eyes Čekali jsme na tzv. "izolačce", ať zbytečně nenakazíme ostatní, doktor se mrkl, neštovice potvrdil a poslal nás domů.. Cool Mně končí teď v prosinci mateřská a měla bych si hledat práci, tak se vyšší nemocnosti budu trochu obávat, ale co se dá dělat,,,, Shocked
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mumín

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2009 10:24    Předmět: Citovat

izolačku u dr nemáme právě...
Alenka dnes po druhém pokusu o docházku do školy lehla po dvou dnech ve škole opět s horečkou a kašlem, přesně stejně jako minule. Takže se zdá že má imunitu opravdu asi po neštovicích ne úplně ok. Rolling Eyes
Asi bych po této zkušenosti doporučovala v tomhle období chřipek a nachlazení nechat doma po neštovicích déle Confused ...ačkoli ostatní naše děti jsou ok.
evidlo

Děti: Soňa 88, Dominik 89, Veronika 92, Patrik 03

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2009 10:59    Předmět: Citovat

Já jsem s malým při neštovících k dr. ani nešla, máma mi taky říkala že SE TO MÁ, ale nepochopila jsem proč. Poznala jsem je moc dobře sama, tak nevím proč bych ho tam měla tahat když mu nebylo dobře jen proto, aby na něj dr. koukla a řekla mi to co vím. Do karty to nahlásím až půjdeme na prevenci, my se tam jinak moc neukazujeme. Jak jsme se přestěhovali, tak té nové dr nevěřím, nějak jsem ji netrefila, byla jsem tam jednou s laryngitidou a měla jsem dojem, že toho o ní vím víc než ona (neměli jsme ji poprvé), a pak na prevenci kde mě odmítla poslat na logopedii ačkoli to malý evidentně potřeboval, takže opravdu nemám důvod tam chodit. Naštěstí je malý zdravý, jednou ročně si odbyde nějakou virozu kterou poznám a vyléčím sama, a jinak mu nic nebylo. Teď se budeme zase stěhovat, tak snad už najdu nějakou dr. který nebudeme úplně volný Evil or Very Mad .
Kája

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2009 12:19    Předmět: Citovat

Se ani nedivím, když dr nedoneseš žádný úplatek, tak samozřejmě na Tebe kašle.
Maková panenka

Děti: Mája a Ája

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2009 13:31    Předmět: Citovat

citace:
Kája: Se ani nedivím, když dr nedoneseš žádný úplatek, tak samozřejmě na Tebe kašle.

Počkat, počkat, to myslíš vážně??? Až tak? Question Question Question Surprised

citace:
evidlo: Teď se budeme zase stěhovat, tak snad už najdu nějakou dr. který nebudeme úplně volný

Vy se často stěhujete? Tak to je příležitost doktory při tom střídání moct fakt porovnávat! Já jsem docela spokojená, sice je náš pan doktor docela nerudný a někdy až protivný, ale diagnostik je perfektní-a to tzeď nemluvím o neštovicích, které jsem taky poznala sama.... Embarassed

citace:
mumín: Asi bych po této zkušenosti doporučovala v tomhle období chřipek a nachlazení nechat doma po neštovicích déle

Taky o tom uvažuju, za chvilku už stejně budou Vánoce, tak si asi volno prodloužíme, uvidím, jak to bude vycházet časově. A doktor říkal dávat něco na podporu imunity-to je téma hned pod neštovicema, taky na dlouhé lokte.....
Kája

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2009 13:57    Předmět: Citovat

Toš to víš, zadarmo nehrabe ani doktor. kladivo

A v autoservise se o mojeho mazlika auto staraji lepší než o mě naše zdravotnictví. nene
evidlo

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2009 14:26    Předmět: Citovat

Tak na úplatky nejsem zvyklá, u nás to vždycky řešil telefon - já jsem totiž dítě z doktorské rodiny, takže já chodila jinými dveřmi Razz .

A tak často se nestěhujeme, jen jsme měli přechodné stanoviště ve Strakonicích na 2 roky, a teď jdeme zase na stálejší místo. Předtím jsme byli 20 let v Týně, a po té dětské doktorce doteď pláču, "vychovala" všechny moje děti kromě toho nejmenšího, tomu byly 4 když jsme mizeli, a myslím, že takovou už nebudu mít nikdy. Tak svědomitá, s takovým zájmem, ta byla schopná udělat "nadstandard" i pro obyčejné lidi, a zároveň respektovala že sem tam něco jsem si zařídila přes maminku a přinesla jí jen výsledek Laughing . Asi mám po téhle zkušenosti laťku hodně vysoko (a to jsem měla druhé dost vážně nemocné), takže srovnání je tristní, tato dr. je zase na opačném konci spektra. Ale tam už si doufám půjdu jen pro kartu.
mumín

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2009 14:44    Předmět: Citovat

to je ta týnská dr. fakt tak úžasná? od nás k ní taky dojíždí matky co byli nespokojené zde a chválí si ji. Pro mě je to tedy s tím dojížděním blbý, neřídím. Jen jestli to bude ta samá? Kolik je v týně žeských dětských mudr?
mumín

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2009 14:45    Předmět: Citovat

jo a myslíš doufám nad vltavou Laughing
evidlo

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2009 17:05    Předmět: Citovat

jo, myslím, a paní dr. je dokonce bechyňačka. pokud se to nezměnilo, jsou tam 3 - Lázníček, Luňáčková a Kokešová, to je ta naše, a je fakt milionová. ale Lázníček taky, jen je to trochu bručoun, tahle je navíc děsně milá. já k tomu přišla jak slepý k houslím, byla to naše spádová ještě za komančů Laughing . stejně jako mám takhle v tejně nejlepšího zubaře na světě, k němu jezdíme zd Strakonic a asi budem i z Neratovic, to se vyplatí.
mumín

PříspěvekZaslal: 2. prosinec 2009 22:14    Předmět: Citovat

Ha! Hledám zoufale zubaře! Bere???!!!
Numeri

Děti: Marek(04/04),Tomáš(04/08)+1 v nebi

PříspěvekZaslal: 5. červenec 2010 19:43    Předmět: Citovat

Nezlobte se, že sem teď nechodím...nechci se vymlouvat na nedostatek času ...toho mám tak normálně...ale spíš není nálada.

Starší syne 2 dny před ukončením docházky do školky chytl neštovice...no sem na jednu str. ráda,že to chytl než půjde v září do školy ale na 2 str. v těchto vedrech je to docela mazec... průběh má docela hnusnej...
Mladší synek to zatím nechytl tak ho naháním aby byl co nejvíce v blízkosti staršího aby to dostal...
mumín

PříspěvekZaslal: 6. červenec 2010 21:57    Předmět: Citovat

Numeri, tak to se neboj, on už je 100% dostal, ale vyklubou se až za cca 14 dnů po nakažení Wink
Numeri

PříspěvekZaslal: 7. červenec 2010 9:22    Předmět: Citovat

mumínku já vím.... jenže sem chtěla aby to nejhorší měl když budu ještě doma... njn si to "vyžere babička"
mumín

PříspěvekZaslal: 7. červenec 2010 10:31    Předmět: Citovat

no jo, je to trapné, když to mají s takovým rozestupem, to chápu. Babička to zvládne. Smile
Numeri

PříspěvekZaslal: 9. červenec 2010 21:26    Předmět: Citovat

No však jo zvládne...ono jí nic jiného nezbyde...(sem to ale hnusná snacha) no ale bez keců se to neobejde...no už vlastně prní vlašťovky byli... Crying or Very sad njn co nadělám...nic musím být ráda že se mi o ně v né nepřítomnosti postará...
Ondoluma

PříspěvekZaslal: 13. červenec 2010 19:25    Předmět: Citovat

Numeri, tak to je mi moc líto, že to přišlo na kluky na začátku prázdnin, kdy se děti převážně těší na prázdniny a chtějí se chodit koupat atd. Jen se zeptám, co Vám dr. doporučil jestli tekutý pudr, nebo něco jiného ? Já mám jednoho u nás z dětí astmatika a atopika, tak nám byl doporučen hypermangán a ani jedno z dětí nemělo ty úplně zhnisané pupínky, protože on vysušuje a dezinfikuje. Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Věřící maminky -> Zdraví a nemoc Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: